keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Yukicon 27-28.2.2016

Yukicon 3.0 on nyt ohi. Pyörin paikalla molempina päivinä samoin kuin viime Yukissa, Fairy Tailin celestial-asuisena Natsuna. Seurana olivat JoJo no Kimyou na Boukenista Caesar Zeppeli ja Jonathan Joestar lapsiversiona. (teen kesän Animeconiin Dio-cossin joten sittenpi on paricossi, whii~)

Helsinkiin saavuin jo perjantaina kymmenen aikoihin, seurani hieman aiemmin. Perjantai kului japanilaisessa ravintolassa, elokuvateatterissa The Revenantia katsoessa ja helsinkiläisten kaahareiden käytöstä kauhistellessa. Illemmalla siirtyminen minun ja Jonathanin mummolaan majoitukseen kävi "kätevästi" jyrkän ja lumisen metsäpalasen kautta kulkiessa.

Koska tämä on ainut pose jonka osaan, eiku...
Lyhensin peruukkia viime vuodesta ja ihmettelen tässä vain, miksen älynnyt leikata sitä alunperinkin sopivaan mittaan.
Caesarkin oli paranneltu versio viime vuoden Traconista tuliterällä peruukillaan, huivillaan ja bandanallaan.

Lauantaina kävimme "Kaikki hyvät sarjat käyty läpi?"-luennolla ja AMV-kisassa. Luento onnistui olemaan ihan viihdyttävä, mutta rauhallisen tahdin ja melko vähäisien yöunien vuoksi silmät yrittivät välillä painua kiinni. Harmi oli myös se, että oma aivokapasiteettini ei kykene muistamaan enää kuin yhden esitellyn sarjan nimen. Lopussa olisi ollut hyvä kerrata sarjojen nimet, jotta niitä olisi helpompi etsiä myöhemmin.

AMV-kisassa oli harvinaisen paljon GMV:itä, enkä voi sanoa, että pidin siitä. Minun on hieman hankalaa käsittää, miksi AMV-kisassa (Anime music video) kisaa pelivideo, jossa ei edes ole varsinaista musiikkia, vaan vain ah, niin syvällistä puhetta. Huumorivideoista moni nosti hymyn huulille, mutta parhaiten minua nauratti Sheikkaa poika sheikkaa- video. Do you know your anime- video oli myös hyvin kekseliäs.

Lauantaina ostimme vihreätee- ja mansikkapockyjä joita oli mukavaa nakerrella. Tuli vähän vanhat ajat (2011) mieleen. Ramune jäi tällä kertaa ostamatta, vaikkakin hienoa sinistä olisi ollut tarjolla.

Jonathan löysi itsensä peilistä. Ainoa meistä, joka väsäsi kokonaan uuden cossin.
Pahoinvointia paikallisjunassa, joita oli kyllä oikeasti ihan miellyttävää käyttää. Liikkuivatkin niin mahdottoman pehmeästi.
Sunnuntaina ohjelmassa olivat cosplay-kisat. Hall cosplay-kisassa oli ihanan paljon osaanottajia ja tasokkailta näyttivätkin. Hahmoista en tainnut muita tietää kuin pääpalkinnon pokanneen Madokan, mutta eipä sillä väliä.

NCC-karsinta olikin sitten vähän jännempi juttu. Kaksi osallistujaa on aivan järjettömän naurettavaa. Kuuleman mukaan osallistujat jättivät leikin kesken, kun cosplay-vastaava ei vastannut viesteihin. Tässähän jää melkein sanattomaksi. Kiinnostaisi tietää, mikä mahtoi olla syynä vastaavan mykkyyteen.

Lauantaina jäivät kuvat ottamatta, joten cosplay-kisan lisäksi aika kului kuvien ottoon, yleiseen hengailuun ja kirpparilla, taidekujalla ja myyntipöydillä kiertelyyn.

(Nämä pikku-JoJoiset ovat liian suloisia :333 En kestä.)










Hyppimisestä ei saanut mitään valtavan hienoja kuvia, mutta ainakin reidet ovat vielä näin kolmen päivän jälkeen vähän kipeät, joten kai jotain saavutin hmm.

Tää nyt vaan oli pakko.
Kiitokset kaikille päivää piristäneille kuvanpyytelijöille.

Coni oli kokonaisuutena miellyttävä, ja messukeskuksen tilat tuntuivat sopivilta. Seuraavaan coniin ei ole liian pitkä aika, koska Winter Nekocon on heti seuraava viikonloppuna eli 5-6.3.2016. Paniikki alkaa kasvaa, koska minut tullaan näkemään lavalla, apua.

P.S. Terveiset sille yli-innokkaalle fanille sunnuntailta, jos tätä sattuu jostain syystä lukemaan.

Aiemmat conitarinat:
Chibicon 2015 (Kuopio)
Tracon 2015
Animecon 2015
Yukicon 2015
Chibicon 2014
Tracon 2014
Animecon 2014
Animecon 2013
Desucon Frostbite 2013

Näiden lisäksi takana on vuoden 2012 Animecon ja vuoden 2011 kaksi Chibiconia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti